image
Sursa foto: hepta

Guvernul Libiei acuză Emiratele Arabe Unite că s-ar afla în spatele atacului aerian de miercuri

Ministrul libian de Interne, Fathi Bashaagha, a acuzat vineri Emiratele Arabe Unite că ar fi lansat atacul de miercuri care a vizat un centru de detenţie pentru migranţi şi care a dus la moartea a cel puţin 53 de persoane, potrivit CNN.

El a mai declarat că pentru această operaţiune ar fi fost folosit un avion F-16. „Acuzăm Emiratele Arabe Unite că au bombardat centrul pentru migranţi folosind un avion F-16”, a spus el.

Întrebat dacă autorităţile de la Tripoli au dovezi în acest sens, ministrul a declarat că „sunetul produs de avion a fost identificat de specialişti şi piloţi care l-au auzit. Puterea de distrugere (a bombelor, n.r.) este foarte mare şi este similară cu cea a bombelor din 2014”. „Emiratele Arabe Unite au bombardat Tripoli în 2014 şi se implică în conflictul din Libia”, a adăugat oficialul.

În 2014, după bombardamentele din Libia, Pentagonul a anunţat că există posibilitatea ca Egiptul şi Emiratele Arabe Unite să fi lansat atacuri aeriene în ţara africană, însă cele două state au respins acuzaţiile.

Emiratele Arabe Unite şi Egiptul sunt aliaţi ai generalului Khalifa Haftar, liderul Armatei Naţionale Libiene (LNA), care luptă împotriva forţelor guvernamentale de aproximativ două luni.

„Există acum o investigaţie care urmăreşte ruta avionului, despre care credem că a intrat în spaţiul aerian libian dinspre zona de est, care este controlată de Khalifa Haftar”, a mai spus Bashaagha.

Armata Naţională Libiană a negat că ar fi responsabilă pentru atacul asupra centrului pentru migranţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: