Actualitate

Ambasadorul Oleg Serebrian a decernat Profesorului Klaus Bochmann Medalia Dimitrie Cantemir

La invitația ambasadorului Republicii Moldova, domnul Oleg Serebrian, ambasadorul Hurezeanu a prezentat laudatio-ul profesorului Klaus Bochmann, subliniind vocația de constructor de punți culturale între cultura germană și spațiul cultural al limbii, culturii și civilizației române.

Activitatea deosebită de coordonator al Institutului Moldova din Leipzig și implicarea în teme de cercetare de factură interdisciplinară, ce sprijină cultivarea unor parteneriate multiple, cu implicarea universităților din România, Republica Moldova și Ucraina, reprezintă o cale de consolidare a cooperărilor în cadrul parteneriatului spațiului german cu cel est-european.

Au fost evocați anii de inițiere în cultura română, la București, în perioada 1958 – 1962, ani în care Profesorul Bochmann a avut ocazia de a se întâlni și forma în compania unor mari personalități, precum Alexandru Rosetti sau Tudor Vianu. Studiile Profesorului Bochmann reprezintă astăzi repere deosebite, ce marchează în mod substanțial dialogul intercultural și interacademic româno-german.

Ambasadorul Oleg Serebrian a mulțumit ambasadorului român pentru prezentarea plină de nuanțe a personalității Profesorului Bochmann și a decernat acestuia Medalia Dimitrie Cantemir, acordată de Academia de Științe a Republicii Moldova

Klaus Bochmann este doctor în filologie romanică, profesor la Universitatea din Leipzig. Director al „Moldova Institut" din Leipzig. Este coautorul studiului „Limba română vorbită în Moldova istorică". În Chişinău a venit la invitaţia Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" pentru a ţine Conferinţă „La Francophonie: d’un principe d’ordre interne de la France à une communauté mondiale" în cadrul Programului de Studii Avansate „Bogdan Petriceicu Hasdeu". La 16 mai curent, a devenit „Doctor Honoris Causa" al Universităţii de Stat din Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *