Iulian Groza, către Eduard Harunjen: „Dacă țineți la instituția Procuraturii și dacă sunteți un om al legii și de onoare a venit timpul să vă anunțați demisia”

Iulian Groza, fost vice-ministru al Afacerilor Externe și actualul director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, s-a adresat lui Eduard Harunjen și îi cere să demisioneze.

Foto: UNIMEDIA

Unul din motivele invocate de Groza sunt „lipsa acțiunilor de rigoare din partea Procuraturii Generale pe care o conduceți în investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere penală a tuturor celor responsabili și care au beneficiat de pe urma acesteia”.

Iulian Groza / Sursa:Facebook

Mai mulți politicieni din actuala guvernare, printre care premierul Maia Sandu, dar și reprezentanți din societatea civilă au cerut demisia lui Eduard Harunjen.

În mediul online a fost inițiată și o petiție în acest sens. La ora actuală, petiția a fost semnată de peste opt mii de oameni.

Harunjen, la rândul său, a spus că „nu se ține de funcția de Procuror General”, dar că se așteaptă ca noua guvernare să îi ceară demisia în mod legal.


Pub