Ivan Diacov: „Legal și repede pe Harunjen poate să-l demită numai Președintele Dodon”

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, scrie că doar Igor Dodon ar putea să îl demită „legal și repede” pe procurorul general Eduard Harunjen.

Foto: UNIMEDIA

„LEGAL și repede pe Harunjen poate să-l demită numai Președintele Dodon. Dar Președintele nu-l va demite pe Harunjen. Un procuror independent îi va face dureri de cap d.Dodon. Personal d.Dodon de mai multe ori a declarat,că împotriva lui sânt intentate mai multe dosare penale. Numai un procuror șantajabil ca Harunjen poate să-i garanteze Președintelui liniștea sufletească. Și ei se vor susține reciproc până când se va implica o a treia forță ! (Parlamentul sau direct poporul)”, scrie Ivan Diacov.

La începutul lunii iulie, Igor Dodon a spus că dacă Harunjen nu va demisiona, președintele va recurge la „alte acțiuni”, cum ar fi schimbarea Legii Procuraturii.

Referitor la demisia lui Eduard Harunjen s-a expus astăzi și deputatul Petru Frunze, care a spus că „în timp apropiat Procurorul General va fi demis și va suporta consecințele prin care au fost badjocoriti cetățenii”.

În mediul online a fost inițiată și o petiție în acest sens. La ora actuală, petiția a fost semnată de peste opt mii de oameni.

Harunjen, la rândul său, a spus că „nu se ține de funcția de Procuror General”, dar că se așteaptă ca noua guvernare să îi ceară demisia în mod legal.


Pub