Ministra Finanțelor: „Eduard Harunjen și Adriana Bețișor trebuie nu doar să își dea demisia, ci să fie chiar pedepsiți pentru faptul că nu au făcut nimic având datele Raportului Kroll 2”

Ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, critică lipsa de reacție a Procuraturii Generale și fapul că nu s-a întreprins nimic, după ce autoritatea a primit raportul Kroll 2 privind frauda bancară. Gavrilița susține că „Eduard Harunjen și Adriana Bețișor trebuie nu doar să își dea demisia, ci să fie chiar pedepsiți pentru faptul că nu au făcut nimic având datele Raportului Kroll 2 atâția ani”,

Foto: stiri.md

„Este strigător la cer că aceștia nu au încercat să recupereze activele persoanelor menționate în raport și au pus în loc povara financiară a celor trei miliarde furate pe cetățeni.

Mai mult decât atât, toți procurorii și judecătorii trebuie să își schimbe atitudinea față de cetățenii acestei țări și să lucreze nu pentru interese meschine, ci în folosul întregului popor”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Dânsa mai scrie că odată ce Parlamentul va obține și lista beneficiarilor, „împreună cu întreaga echipă de guvernare, vom depune toate eforturile pentru a recupera activele și a face dreptate cetățenilor Republicii Moldova”.

postare / Sursa:via Facebook

Amintim că ieri, Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigarea fraudei bancare a publicat cel de-al doilea raport Kroll 2 privind analiza cauzei, care până acum a fost ținut în taină.


Pub