(video) Schimb de replici în Parlament. Tauber: De ce Zinaida Greceanîi, menționată în Kroll, este președintă a Parlamentului?

Deputata Marina Tauber a declarat în Parlament că deputații ar trebui să voteze un alt președinte de Legislativ, întrucât Zinaida Greceanîi ar figura în raportul Kroll.

„Poate trebuie să votăm o altă persoană în calitate de președinte a Parlamentului. Eu nu am avut dreptul să fie președinte de Comisie, dar Dumneavoastră, doamna Greceanîi, care sunteți menționată în raportul Kroll, puteți fi președintă a Parlamentului”, a spus deputata din partea fracțiunii ȘOR.

Marina Tauber s-a referit la faptul că deputații din ACUM și PSRM au respins candidatura acesteia pentru șefia Comsiei drepturile omului și relații interetnice, pe motiv că ar figura în raportul Kroll.

În replică, Zinaida Greceanîi a declarat: „Nu sunteți inventivi în acuzațiile voastre, nu aveți capacitatea de a fi inventivi”.

În apărarea Zinaidei Greceanîi a venit vicepreședintele Legislativului, Ion Ceban.

„Obrăznicia voastră nu are margini. Eduard Harunjen trebuie să vină aici și să ridice imunitatea celor care au participat la frauda bancară. Terminați cu speculațiile”, a spus Ceban.

Anterior, și deputatul ȘOR, Denis Ulanov, a intervenit la subiec: ”Pentru cei care știu să citească și să asculte: citat din preambulul raportului «acest document NU conține date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar». Ce înseamnă acest lucru? Doar aceea că Ilan Șor a recunoscut întotdeauna că încă din 2015 – companiile și oamenii implicați în aceste proceduri nu sunt beneficiarii fraudei bancare. Încetați să-i acuzați pe colegii mei –deputații Partidului ȘOR – în implicarea furtului miliardului. Ei nu au încălcat nimic și nu au furat niciun ban. Mai devreme sau mai târziu, aceste acțiuni nu vor rămâne nepedepsite”.

Amintim că ieri, Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară a făcut public raportul Kroll 2.

Raportul Kroll-2 arată în detalii modul cum Banca de Economii a fost efectiv devalizată de un grup de companii denumit Șor. Anchetatorii americani au identificat 77 de firme diferite ce ar face parte din acest grup.


Pub