Andrian Candu și Vladimir Cebotari nu vor face parte din Comisia privind elucidarea fraudei bancare

Comisia juridică, numiri și imunități a respins includerea lui Andrian Candu și Vladimir Cebotari în Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar. Majoritatea deputaților au susținut proiectul de hotărâre.

Foto: UNIMEDIA

„Sunt șocat de dorința Dumneavoastră de a face parte din această Comisie. Aveți probleme de logică. [...] Sunt de acord că e greu să găsești în PD oameni care nu au participat la frauda bancară, dar cred că totuși există astfel de persoane”, a spus deputatul ACUM Sergiu Litvinenco și a menționat că Cebotari și Candu ar avea „conflict de interese” și nu pot face parte din Comisie.

În replică, deputatul PD Sergiu Sîrbu a declarat că un eventual „conflict de interese” ar trebui stabilit de către autoritățile competente și nu de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități.

Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a propus Partidului Democrat să propună alți doi reprezentanți în Comisia privind elucidarea fraudei bancare.

PD a propus candidaturile lui Alexandru Jizdan și Grigore Repesciuc. Deputații din Parlament au intrat în polemici privind formula de propunere a altor doi candidați, prin amendament la proiectul de hotărâre anterior sau printr-un nou proiect.

În componența Comisiei de anchetă fac parte 9 deputați. Trei reprezintă Fracțiunea PSRM – Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, trei parlamentari sunt din partea Blocului ACUM – Alexandr Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp. Locurile rezervate pentru deputații din parea partidelor PD și ȘOR nu au fost completate deocamdată.

Astăzi a fost respinsă hotărârea privind includerea pe ordinea de zi a unei hotărări privind alocarea în Comisie a unui loc pentru un deputat din partidul ȘOR.


Pub