„Mișcări de trupe” la Procuratura Anticorupție. Un acuzator de stat PA își dă demisia din cauza lui Harunjen, iar cel care l-a audiat pe Șor în 2015, revine adjunct

Agitație mare la Procuratura Anticorupție. După ce zilele trecute Adriana Bețișor și-a dat demisia din funcția de șef interimar, un alt pocuror revine în funcția de șef-adjunct, transmite Ziarul de Gardă.

Foto: colaj

Astfel, potrivit ZdG, Adrian Popenco, procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor în dosarul Filat la sediul companiilor controversatului om de afaceri și nu la procuratură, revine în funcția de șef-adjunct.

Numirea însă, nu a fost făcută publică fiind recunoscută de Harunjen doar după ce a fost întrebat de reporterii ZdG. „Adrian Popenco a fost delegat în funcția respectivă în legătură cu volumul mare de lucru, la solicitarea procurorului Eduard Varzar. Domnul Popenco are mandat legal de adjunct al procurorului municipiului Chișinău, pe care l-a obținut prin concurs. Acum însă, în legătură cu faptul că și Adriana Bețișor și-a depus sistarea interimatului, pentru că au mai fost niște plecări din rândul procurorilor, dar și pentru că volumul de lucru crește în legătură cu ultimele solicitări și demersuri, acesta a fost numit în funcția respectivă”, a declarat Eduard Harunjen pentu Ziarul de Gardă.

Pe de altă parte, un procuror anticorupție, Gheoghe Ciobanu, și-a anunțat astăzi demisia din funcție, „în semn de protest față de faptul că procurorul general Eduard Harunjen și-ar apăra interesele personale, „în mod abuziv”, prin intermediul întregului efectiv al Procuraturii și că acesta ar da dovadă de un comportament „ilegal”, se arată într-un articol al ZdG.

Gheorghe Ciobanu acuză „maniera neprofesionistă în care acționează conducerea Procuratururii Generale prin persoana domnului Eduard Harunjen” și îndeamnă ceilalți procurori să-i ia exemplu.

Vedeți mai jos cererea publicată de Ziarul de Gardă.

Cererea de demisie a procurorului Gheorghe Ciobanu / Sursa:ZdG.md


Pub