Mesajul Maiei Sandu către procurorii din RM: „Nu aveți foarte mult timp”
Politic 5 iulie 2019, 15:29 | 2257

„Ceea ce se întâmplă este foarte grav. Vreau să spun foarte clar, astăzi în Republica Moldova nu există Procuratură. Mai bine zis ea există, dar nu lucrează”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă. Sandu a îndemnat procurorii să se comporte ca niște procurori adevărați.

„Ați văzut în conferința de ieri cât de penibili arătau Harunjen și Bețișor încercând să demonstreze că-și îndeplinesc misiunea. Au avut suficient timp să demonstreze că-și îndeplinesc obligațiunile de serviciu, însă a eșuat lamentabil”, a declarat Maia Sandu.

Sandu a venit și cu mesaj către cei 660 de procurori din Republica Moldova.

„Furtul miliardului, dar și alte dosare de rezonanță bat pasul pe loc. Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați. Nu stați ascunși prin birouri până se va schimba conducerea. Eduard Harunjen va răspunde în fața legii pentru inacțiunile sale și pentru abuzurile comise. În fiecare zi primesc informații despre scheme de corupție, despre abuzuri. Aceste informații sunt secrete și noi am început procesul de desecretizare. E de responsabilitatea dvs ca statul să nu fie furat în continuare. Nu aveți foarte mult timp. Fiecare zi în care voi nu faceți nimic este o zi pierdută pentru țară, pentru cetățeni. Acționați hotărât în raport cu cei care pun în pericol RM”, a afirmat prim ministrul RM, Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!