/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Replica lui Harunjen după ce Sandu îi îndeamnă pe procurori să nu mai asculte ordinele acestuia

05 iulie 2019, ora 17:55

După ce prim-ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj către toți procurorii din R. Moldova pe care i-a îndemnat să nu mai asculte ordinele procurorului general Eduard Harujen vine cu o replică la cele spuse de Sandu.

Eu mai bine de trei ani e când sunt procuror general și toți 20 de ani cât sunt în funcție de conducere la Procuratură tot timpul am îndemnat procurorii să respecte legea și să-și termine anchetele indiferent de orice influență. Aici eu susțin cerința prim-ministrului. Suntem în același gând. Eu nu am dat indicații procurorilor pe dosar. Eu nu știu pe ce dosar este informată doamna prim-ministru”, a spus Eduard Harunjen.

Șefa Guvernului a declarat că este grav ce se întâmplă astăzi în Procuratură și a spus că Eduard Harunjen și Adriana Bețișor au fost „penibili” ieri în conferința de presă „încercând să demonstreze că-și îndeplinesc misiunea”: „Ziceau că investighează furtul miliardului și că în curând se va ajunge la finalitate. Fals.

Eu nu pot înțelege ce atribuții are Bețișor cu cei 600 de procurori. Asta pentru mine este neînțeles. Ea niciodată nu a ocupat funcții în Procuratura Generală și nu știu ce indicații ar putea da ea în teritoriu. Asta chiar mă uimește. Dacă cineva vreodată ne-a indicat concret sau cel puțin a sugerat la ce etapă a urmăririi penale, către cine și cum a influențat procurorul general atunci vom avea ce discuta”, a spus Harunjen. ”, a spus procurorul general, Eduard Harunjen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram