Fracțiunea PL din CMC cere anularea licitației privind taxarea electronică în transportul public din capitală. Motivul

Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a cerut anularea licitației privind taxarea electronică în transportul public din capitală. Liberalii susțin că procedura se desfășoară cu numeroase încălcări. Despre aceasta anunțat consilierul PL, Ion Cebanu, în cadrul ședinței CMC de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

„Pe data de 22 decembrie 2017, noi CMC, am votat caietul de sarcini cu privire la taxarea electronică în transportul public din municipiul Chișinău. PL a insistat ca să fie implementat cât mai repede posibil. Am aprobat și comisia și caietul de sarcini. Surpriză – pe 1 iulie a fost publicat la achiziții caietul de sarcini cu modificări netrecute prin CMC. S-a umblat la diferite chestiuni tehnice unde să facă parteneriat public privat. Niște lucruri care nu au trecut prin CMC. Lucrul acesta este extrem de grav, când un document aprobat în CMC și modificat fără știrea noastră se încearcă a se face achiziții. Condamnăm asemenea lucruri. Cerem anularea imediată a licitației. Se încearcă pe sub masă să fie viciat”, a declarat Ion Cebanu.

UNIMEDIA amintește că la data de 27 mai, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, anunțase pe facebook că sunt lansate procedurile de licitație pentru selectarea companiei care să implementeze proiectul privind taxarea electronică în transportul public din capitală.

Tot în ziua de 27 mai, a avut loc o ședință a comisiei pentru desfășurarea licitației, la care au fost discutate chestiuni organizatorice, scrie IPN.

La începutul anului, autoritățile municipale estimau că lucrările pentru implementarea sistemului de etichetare electronică în troleibuzele din Chișinău vor începe anul acesta. Proiectul Caietului de Sarcini era remis Centrului Național Anticorupție pentru expertiză. Următoarea etapă consta în lansarea licitației internaționale pentru selectarea companiei care va implementa acest sistem pentru municipiul Chișinău.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rânduri, autoritățile au anunțat termene noi, însă nici la șapte ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.


Pub