(video) Discursul în limba română al ambasadorului SUA la Chișinău, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ala Americii

Cu ocazia recepției date de Ziua Independenței SUA de către ambasadorul acreditat la Chișinău, Dereck J. Hogan a ținut un discurs în limba română, care s-a referit la relațiile dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Foto: captură

„Permiteți-mi să vă asigur că Statele Unite ale Americii sunt mai angajate ca niciodată să continue să colaboreze cu poporul Moldovei, pe măsură ce vă alegeți singuri calea pe care vreți să o urmați. Împreună cu alți parteneri de dezvoltare, SUA vor ajuta Moldova să-și construiască un viitor mai prosper și mai luminos.

A trecut atât de mult timp, încât cred că uneori uităm cât de fragilă a fost democrația americană în primele sale zile. Ea nu s-a născut pe deplin formată, nu era perfectă, este un efort care continuă până în această zi. Această muncă a început cu niște cuvinte care sunt la fel de importate astăzi, cum erau și atunci: Că toți oamenii sunt egali. Democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfâptuiește de la sine”, a declatat ambasadorul Dereck J. Hogan în discursul său.

Astăzi se fac 243 de ani de la semnarea declarației de independență a SUA.


Pub