Ce va face Maia Sandu cu cei 20.000 de lei, prejudiciu moral pentru discriminare, din partea episcopului Markel

Curtea Supremă de Justiție l-a obligat pe episcopul de Bălți, Markel, să plătească Maiei Sandu, suma de 20 000 de lei „cu titlu de prejudiciu moral pentru admiterea discriminării”. Contactată de UNIMEDIA, consiliera prim-ministrei, Cristina Bujor, a declarat că banii vor fi donați unui centru social și anume Asociației împotriva violenței „Casa Mărioarei”.

Foto: colaj UNIMEDIA

„Acești bani vor fi donați unui centru social, și anume Asociației împotriva violenței „Casa Mărioarei” pe care Maia Sandu l-a vizitat recent și care are mare nevoie de sprijin și resurse financiare.

Totodată, sperăm că toți cetățenii Republicii Moldova, mai ales cei aflați în funcții de conducere, toți politicienii, toate fețele bisericești, toți reprezentanții presei să se abțină pe viitor de la declarații agresive, de ură și discriminare. Noi ne dorim o societate unită, bazată pe respect reciproc”, ne-a comunicat Cristina Bujor.

UNIMEDIA amintește că potrivit hotărârii CSJ, Maia Sandu s-a plâns că Nicolae Mihăescu (numele din acte al episcopului - n.n.) a emis acuzații false și defăimătoare la adresa sa, la o conferință de presă susținută la 4 noiembrie 2016, în plină campanie electorală. Acestea ar reprezinta „fapte inventate de autor, prin care el o acuză că ar fi comis acţiuni agresive, extremiste, a dat dovadă de intoleranţă şi că a promovat şi a facut declaraţii propagandistice favorabile homosexualilor”.

„Prin aceste declaraţii facute la conferinţa de presă, pârâtul a instigat populaţia la ură şi discriminare faţă de candidata Maia Sandu, pornind de la statutul marital şi sexul feminin al ei”, se spune în hotărâre. De asemenea, politiciana a invocat și discriminarea în raport cu un alt concurent electoral.

Astfel, Markel a fost obligat să-i achite Maiei Sandu suma de 20 000 de lei.


Pub