Notara care figurează în raportul Kroll 2 reacționează: Toate acțiunile mele au fost și vor fi legale

Olga Bondarciuc, cunoscută pentru legalizarea mai multor tranzacții în care au fost implicate firme sau persoane din anturajul lui Plahotniuc și care figurează în raportul Kroll 2 publicat astăzi, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Dânsa spune că toate acțiunile sale au fost și vor fi legale.

Foto: FB

„Îmi îndeplinesc și îmi voi îndeplini îndatoririle directe ca reprezentant al legii! Toate acțiunile mele de notar au fost, sunt și vor fi absolut legale. Efectuam acțiuni notariale conform legii și, dacă în conformitate cu aceasta, vor exista dovezi că am încălcat legea, nu-mi va fi frică să răspund în cea mai mare măsură”, a scris Bondarciuc.

Olga Bondarciuk / Sursa:fb

Menționăm că printre numele noi care figurează în raportul Kroll 2 este notara Olga Bondarciuc, cea care a prestat, în ultimii ani, servicii pentru ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc. Cel puțin, despre aceasta a anunțat astăzi președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Olga Bondarciuc este cunoscută pentru legalizarea mai multor tranzacții în care au fost implicate firme sau persoane din anturajul oligarhului Plahotniuc.

Ca de exemplu, în anul 2018 Finpar Invest SRL – companie de bază în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD), a vândut trei proprietăți în valoare de peste jumătate de miliard de lei. Printre ele și Global Business Centre, reședința de afaceri unde Plahotniuc a fost vizat de o tentativă de asasinare. Contractul de vânzare a capitalului social a fost semnat în prezența Olgăi Bondarciuc, scrie anticoruptie.md

Potrivit jurnal.md, Notara Olga Bondarciuc a legalizat mai multe documente pentru cetățenii din Israel, necesare înregistrării companiei „Air Jet Company”. În ultimii ani, numele ei figurează în mai multe tranzacții legalizate cu implicarea oamenilor și din anturajul lui Șor.


Pub