Palatul Buckingham anunță când va fi botezat fiul prințului Harry. Detaliul care nu va fi făcut public
Foto: Guliver/GettyImages

Reprezentanții palatului Buckingham, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a, au confirmat data botezului fiului prințului Harry al Marii Britanii, Archie, care va avea loc sâmbătă, și au anunțat că numele nașilor copilului nu vor fi făcute publice, potrivit Associated Press, citat de Mediafax.

Botezul va avea loc la castelul Windsor, va fi un eveniment privat, iar „numele nașilor, potrivit propriilor dorințe, nu vor fi făcute publice”, potrivit unui comunicat.

Decizia a stârnit controverse în presa din Marea Britanie, mai ales după ce, în urmă cu o săptămână, s-a descoperit că renovarea noii reședințe a prințului Harry, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari.

Grupul anti-monarhist Republic a criticat faptul că a fost cheltuită o sumă atât de mare de bani într-o perioadă în care serviciile publice se confruntă cu presiuni financiare.

Criticii au sugerat că evenimente precum botezurile ar trebui să fie publice, dar prințul Harry și soția sa, ducesa Meghan de Sussex, au insistat asupra faptului că au dreptul la viață privată.

Până în prezent, micul Archie Harrison Mountbatten-Windsor nu a părăsit oficial Frogmore Cottage.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducilor de Sussex, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Ceremonia de nuntă, care a avut loc la capela St. George de pe domeniul Windsor, a fost una impresionantă, tradiţională, presărată cu elemente moderne, care s-a desfăşurat sub privirile lumii întregi.


Pub