Procurorul a renunțat la învinuire
Social 4 iulie 2019, 15:46 | 2687

Procurorul Eugeniu Rurac și-a retras integral învinuirea în adresa judecătoarei Domnica Manole. Acuzatorul este acum de părere că hotărârea acesteia, din 2016, privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției, nu întrunește elemente de infracțiune. ”Ar fi un semnal din partea procurorilor că își doresc o schimbare”, a comentat Domnica Manole.

Procurorul de caz, Eugeniu Rurac, a renunțat la învinuire după declarațiile unui martor al apărării și concluziile unor experți.

Decizia procurorului a fost una așteptată atât de Domnica Manole, care se declară nevinovată, cât și de avocata ei.

Domnica Manole vine acum cu un apel către toți judecătorii și procurorii.

Decizia instanței urmează a fi pronunțată luni. Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie