HARUNJEN: Procuratura Generală nu deține lista beneficiarilor furtului bancar
Politic 4 iulie 2019, 21:07 | 2562

Publicarea raportului Kroll 2 i-a facut pe procurori sa iasa in fata presei. ”Nu exista nicio anexa cu lista beneficiarilor fraudei bancare”, a declarat procurorul general Eduard Harunjen, iar raportul nu contine toate informatiile despre furt. La randul sau, procurorul Adriana Betisor a declarat ca cei care au participat la frauda nu sunt oameni de rand, ci specialisti in domeniul bancar.

Eduard Harunjen a precizat în conferința de presă că cei de la Procuratură nu vor publica date din raportul Kroll 2 atâta timp cât nu vor avea permisiunea agenției Kroll.

Harunjen spune că nu există nicio anexă la acest raport și că documentul nu a fost niciodată la Procuratura Generală.

La rândul său, procurorul anticorupție Adriana Bețișor a declarat că până în prezent, din frauda bancară au fost recuperate două miliarde 276 milioane de lei, fiind puse sechestru pe bunuri în valoare de circa 2,5 miliarde de lei.

Potrivit procurorului, există 26 de cauze penale legate de frauda bancară, iar figuranții în dosare sunt experți în domeniul bancar.

Adriana Bețișor a mai declarat că pentru recuperarea mijloacelor financiare, a transmis informația la Agenția de Recuperare a a Bunurilor Infracționale. 

Opinia ta contează. Comentează!