45 de mii de butoaie de whiskey, distruse
Externe 4 iulie 2019, 21:12 | 1665

45 de mii de butoaie de whiskey au fost distruse de flacarile care au cuprins un depozit din statul american Kentucky al renumitei companii „Jim Beam”. Ce a provocat incendiul de amploare, aflati in cele ce urmeaza.

STATELE UNITE Incendiul care a izbucnit în depozitul ce adăpostea 45 de mii de butoaie de burbon ar fi fost provocat de un fulger. Alimentate de cantitatea enormă de alcool, flăcările s-au răspândit cu repeziciune și au distrus și o clădire de birouri din apropierea halei, dar niciun angajat nu a fost rănit. Reprezentanții companiei au dat asigurări că iubitorii de whiskey pot sta liniştiţi, întrucât, pe lângă cele 45 de mii de butoaie distruse, în depozitele firmei din Kentucky se află alte 3,3 milioane de butoaie, care nu au fost afectate.

BULGARIA Un reactor de la centrala nucleară Kozlodui s-a oprit automat din cauza unei anomalii la sistemul de alimentare cu electricitate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții centralei din Bulgaria, care au precizat că, la scurt timp, problema tehnică a fost remediată, iar reactorul a fost repornit. Responsabilii bulgari au dat asigurări că nu există motive de îngrijorare, întrucât nu se pune problema unei contaminări radioactive.

UCRAINA La Cernobîl a fost prezentat noul sarcofag care acoperă reactorul avariat în urma exploziei din 1986. Este vorba despre o structură de oțel ce cântărește 36 de mii de tone și înlocuiește mantia din beton, construită după catastrofa nucleară. Construcția împiedică scurgerea de materiale radioactive și protejează reactorul de factorii externi. Proiectul de anvergură a costat peste două miliarde de euro, iar construcția a durat nouă ani. Banii au venit din partea Uniunii Europene, a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și din donațiile a 45 de țări. 

Opinia ta contează. Comentează!