(video) Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2019! Zeci de mii de cai putere adunaţi la un loc

Festivalul de Viteză de la Goodwood începe chiar astăzi şi va dura până duminică inclusiv! Cel mai important eveniment auto al sezonului estival ne va impresiona şi de această dată prin sute de maşini cu zeci de mii cai putere, toate adunate la un loc, unele pentru a impresiona publicul, iar altele pentru a concura între ele în cadrul mai multor competiţii.

În acest an, FOS Goodwood are loc cu o săptămână mai devreme, în perioada 4-7 iulie în Marea Britanie. Noi cei de la AutoBlog.MD îl urmărim cu interes încă de când proiectul nostru lua o formă.

Ca în fiecare an, evenimentul este o platformă de lansare a unor premiere auto, pe care tot mai mulţi producători le programează anume pentru aceste zile, asta pentru că festivalul este vizitat de sute de mii de oameni! Unele maşini sunt anunţate din timp, altele vor fi o surpriză inclusiv pentru noi. De asemenea, Festivalul de Viteză de la Goodwood este un loc în care noile maşini deja lansate, înainte să apară pe piaţă, fac o demonstraţie de performanţe dinamice, un exemplu va fi noul BMW M8.

Pe lângă acestea vor avea loc licitaţii, parade de automobile exclusive, curse, tentative de doborâre a unor recorduri şi multe alte lucruri interesante. Despre toate vă vom relata, desigur dacă vom reuşi.

Evenimentul central va fi celebrarea a 70 de ani de când Aston Martin a câştigat cursa de pe circuitul local. Cu această ocazie, în faţa Goodwood House va fi instalat un nou monument temporar, făcut special cu această ocazie. Gerry Judah este artistul care folosește până la 150 tone de oțel, luni de pregătire și schițează mai multe modele în colaborare cu diferiţi ingineri, cu scopul de a crea piesa centrală a festivalului, încă din 1997.

Amintim că prima construcție a comemorat cei 50 de ani de existenţă ai Ferrari, iar anul trecut Porsche şi-a marcat cea de-a 70-a aniversare. În acest an pentru prima dată Aston Martin va fi în centrul atenţiei.

“Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers” este tema centrală a ediţiei din 2019, oarecum potrivită pentru un eveniment care se pare să rupă înregistrările de prezență și de debut a unor maşini tot mai impresionante aproape în fiecare an.

Printre primele automobile care vor debuta public se numără noul Honda e, care va urca celebrul drum în rampă cu pilotul F1 Alexander Albon în spatele volanului. Un prototip static va fi, de asemenea, prezent pe standul tematic al companiei, alături de alte modele electrificate. Noul Polestar 2 de asemenea va atrage priviri pentru că îşi va face prima apariţie în Marea Britanie.

Ford aduce o maşină misterioasă bazată pe modelul GT, alături de noul GT500 şi Focus ST, GT-ul participant la Le Mans şi maşini NASCAR.

Trei dintre cele mai recente Ferrari: P80/C, SP3JC și Monza SP2 vor veni în faţa publicului, alături de 488 Pista, 812 Superfast, FXX K EVO, GTC4 Lusso și Portofino. Între timp, Bentley îşi va marca centenarul prin 30 de modele emblematice din întreaga sa istorie.

O altă prezenţă interesantă va fi VW ID. R, supercarul electric pe care Romain Dumas va încerca să-l conducă mai repede decât oricând pentru a stabili un nou record de timp pe traseul în rampă. Timp de 20 de ani nimeni nu a reuşit să-l bată pe cel al lui Nick Heidfeld (41.6 secunde) cu un monopost McLaren MP4/13. Şi Porsche ar putea aduce 919 Hybrid Evo pentru a concura la aceeaşi disciplină.

Alte prezenţe le-au confirmat cei de la McLaren, Lotus, Afla Romeo, Jeep, BMW, MINI, Pagani (aniversarea de 20 de ani şi-o va marca), Radical, Jaguar Land Rover, Maserati şi alţi producători auto.

Staţi aproape pentru că în scurt timp începem să transmitem ediţia din 2019 a Festivalului de Viteză de la Goodwood, în direct pe AutoBlog.MD!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/