(foto) Premieră la Goodwood: Lister LFT-C – cel mai rapid Jaguar F-Type decapotabil din lume

Marca britanică Lister, care a fost reînviată acum șase ani, încearcă în continuare să-şi facă loc pe piața mașinilor exotice. Iniţial a lansat în 2016 o maşină sport numită Knobbly, făcută în stilul celor sport clasice şi în conformitate cu specificații vechi, mai apoi a adus la piață un coupe (inițial era numit Thunder) și a mai anunţat despre dezvoltarea unui SUV fierbinte.

Până apare acesta din urmă s-a decis prezentarea modelului Lister LFT-C, o versiune decapotabilă a coupeului menţionat anterior.

Ca și în cazul acelui coupe, în faţa noastră avem de fapt un Jaguar F-Type R facelift tunat, cu tracţiune spate şi motor V8 Supercharged de 5.0 litri sub capotă. Specialiştii au luat şi au schimbat compresorul pe unul mai productiv, intercooler-ul, sistemul de filtrare a aerului şi au resetat unitatea electronică de control. Rezultatul este o creştere a puterii de la 550 la 675 CP şi a cuplului de la 680 la 720 Nm, deşi iniţial erau prevăzuţi 1.018 Nm.

Modificările nu se limitează doar la cele de sub capotă. Noul Lister are o suspensie reconfigurată și nişte roţi cu jante originale de 21 de inci. Mecanismele de frânare sunt mai performante, iar sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este unul complet nou.

Din punct de vedere estetic, compania menţionează că majoritatea panourilor caroseriei sunt noi, din fibră de carbon. Noi sunt barele de protecţie cu splitter şi difuzor integrat, aripile posterioare extinse şi grila radiatorului. Cabina a fost retapiţată complet cu piele scumpă de calitate superioară în combinaţie cu cusături contrastante.

Decapotabila are 1.650 kg (1.670 kg are modelul original) poate accelera acum de pe loc şi până la 97 de km/h în 3.2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 335 km/h. Maşina din uzină produsă de Jaguar arată cifre de 4.1 secunde şi 300 km/h.

Noul Lister LFT-C este numit cu mândrie cea mai puternică mașină decapotabilă a brandului și de la bun început are un statut de colecţie: numai zece exemplare vor fi produse. Fiecare va avea un număr de ordine pe capacul motorului. Prețul de start anunţat este de 139.000 de lire sterline, iar opţiunile de personalizare sunt practic nelimitate.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/