Directorul general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, pleacă din funcție

Anticoruptie.md
04/07/2019
Dan Mitriuc. Foto: Facebook.com

Directorul General al Moldtelecom, Dan Mitriuc, şi-a anunțat joi demisia. Anunțul vine la doar câteva zile după ce premierul Maia Sandu a cerut Agenției Proprietății Publice să verifice activitatea SA Moldtelecom.

Dan Mitriuc a fost instalat în fotoliul de director general al SA Moldtelecom în aprilie 2016. Decizia a fost luată de Consiliul Societății pe Acțiuni în urma unui concurs secret la care ar fi participat în total 11 participanți.

Dan Mitriuc a activat anterior la Victoriabank, iar de acolo, a fost propulsat în funcția de director adjunct responsabil de activitatea financiară în cadrul Căii Ferate a Moldovei. Acesta este ginerele Tamarei Andruşca, fosta membră a Curții de Conturi și ex-directoarea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Totodată, Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani. în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general. În 2011-2013 a fost director financiar al Prime Management SRL, fondată de Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu, finul acestuia și actualul şef al Parlamentului. Presa a scris că Tamara Andruşca a activat în calitate de membră a Consiliului de Administraţie al Victoriabank în perioada în care prim-vicepreşedintele instituţiei era Vladimir Plahotniuc (2005). Ulterior, în 2012, aceasta a fost şi vicepreşedintă a Consiliului de Administraţie al Victoriabank. 

Angajaţi din cadrul General Media Grup, controlat de Vlad Plahotniuc, ne-au confirmat atunci că Dan Mitriuc a fost angajat în cadrul contabilităţii holdingului media. 

Anticoruptie.md
04/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii