/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Consiliul Concurenței, sesizat repetat despre presupusa înțelegere de cartel de pe piața publicitară autohtonă

04 iulie 2019, ora 17:29

Consiliul Concurenței (CC) este sesizat repetat despre presupusa înțelegere de cartel de pe piața publicitară autohtonă. Astfel, deputatul Blocului ACUM Radu Marian a depus la CC o solicitare prin care a cerut responsabililor să lanseze o investigație privind practicile anti-concurențiale din domeniul publicității mass-media, să anunțe rezultatele acesteia și eventualele sancțiuni aplicate.

„Există informații în mass-media care relevă acțiuni anti-concurențiale comise de agenția de publicitate Casa Media Plus SRL, care ar controla 70% din veniturile totale ale pieței autohtone de publicitate. De asemenea, mass-media locală a relatat despre o posibilă înțelegere de cartel între Casa Media și Exclusiv Media Grup, ce subminează concurență liberă. În acest sens, mai multe televiziuni au depus o plângere la Consiliul Concurenței în ianuarie 2018, însă fără să primească vreun răspuns”, se arată în solicitare.

De asemenea, deputatul a depus la CC alte două solicitări de investigare a practicilor anti-concurențiale în domeniile: piața cerealelor și produsele lactate.

„Concurența liberă este fundamentul unei economii de piață și a prosperității unui stat! În ultimii ani însă, Consiliul Concurenței – autoritatea care trebuie să protejeze concurența și să pedepsească practicile monopoliste și abuzurile marilor companii, a dormit pur și simplu! Am depus astăzi solicitări de investigare a practicilor anti-concurențiale în trei domenii-cheie: mass-media, piața cerealelor și produselor lactate. Consiliul Concurenței, suntem cu ochii pe voi”, a scris deputatul pe rețelele de socializare.

Anul trecut mai multe organizații de media au semnat un apel în care au solicitat Consiliului Concurenței să investigheze posibila înțelegere de cartel în domeniul publicității dintre două case de vânzări. Mai mult, societatea civilă a cerut Delegație UE, Ambasadei Statelor Unite și altor organizații internaționale să monitorizeze cu atenție acest caz.

Foto: Facebook/ Radu Marian

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram