image
Sursa foto: Jurnal.md

Pagube imense în urma ploilor la NORD: Acoperişuri distruse, copaci şi piloni electrici, doborâţi de vânt // FOTO

În urma ploilor torenţiale de ieri cu vânt puternic şi grindină, gospodării din mai multe raioane de nord au rămas fără acoperişuri. Furtuna a afectat raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Glodeni şi Donduşeni. Vîntul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, a doborât copaci şi piloni electrici, iar oamenii au rămas fără lumină.

Potrivit IGSU, acoperişurile a circa zece case de locuit au fost deteriorate în localitatea Rediul Mare a raionului Donduşeni, iar în satul Hîjdieni, raionul Glodeni rafalele de vînt au smuls 33 foi de ardezie de pe acoperişurile a mai multor clădiri.

La Bălţi pompierii au efectuat lucrări de deblocare, după ce copacii au căzut peste firele electrice, de pe conducta energiei termice, conducte de gaz, dar şi o staţie auto.

Peste 30 de copaci au căzut pe marginea traseelor în satul Clococeni a raionului Glodeni.

În raionul Ocniţa un pilon electric, dar şi un copac au căzut peste două autoturisme de model VAZ şi Subaru.

Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parţiale în 17 localităţi din raioanele Glodeni şi Rîşcani. La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: