image
Sursa foto: jurnal.md

Noul șef al carabinierilor: Vom renunța la serviciul militar în termen și vom angaja militari doar pe bază de contract

Anatolie Dănilă este noul șef al Inspectoratului General de Carabinieri. Cu ocazia preluării acestei funcții, pe un termen de cinci ani, Dănilă a declarat într-o conferință de presă că vrea să modernizeze trupele de carabinieri. În primul rând, va insista pe angajarea militarilor pe bază de contract.

„Ne propunem crearea unui sistem sau a unei structuri moderne, bazate pe principiile conceptului de poliție comunitară. În primul rând vom renunța la serviciul militar în termen și vom angaja militari doar pe bază de contract, profesioniști”, a spus Dănilă.

Noul șef al carabinierilor a precizat că dacă proiectele sale vor reuși, instituția se va bucura de susținerea Uniunii Europene. În context, Anatolie Dănilă a spus că va institui o platformă de dialog cu reprezentanții mass-media și cu formatorii de opinie.

„Pe această cale am rugămintea de a fi supuși criticii în baza lucrurilor pe care noi le realizăm, în așa fel în cât să fim siguri că acțiunile pe care noi le vom întreprinde să fie pe măsura așteptărilor societății Republicii Moldova”, a mai spus acesta.

Anatolie Dănilă are 33 de ani și activează de 15 ani în cadrul Ministerului de Interne. Până acum, a fost șef al Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: