image
Sursa foto: CNN

Inundaţii în Japonia: Aproximativ 800.000 de persoane au fost evacuate

Autorităţile japoneze au ordonat miercuri evacuarea a aproximativ 800.000 de persoane din insula Kyushu ca urmare a ploilor puternice din ultimele zile şi a inundaţiilor, care riscă să producă alunecări de teren.

Anumite porţiuni sudice ale insulei Kyushu au înregistrat 1.000 de milimetri de precipitaţii în ultimele cinci zile, iar meteorologii estimează că ploile puternice vor continua până la sfârşitul săptămânii.

Pe lângă persoanele vizate de ordinul de evacuare, alţi 310.000 de cetăţeni din regiune au fost sfătuiţi de către autorităţi să caute adăpost, potrivit Kyodo News.

Premierul ţării, Shinzo Abe, a declarat că cetăţenii ar trebui „să ia măsuri pentru a-şi proteja vieţile, inclusiv prin evacuarea zonei” şi a ordonat Armatei să fie pregătită în cazul în care va fi nevoită să organizeze operaţiuni de salvare.

Shinzo Abe a fost puternic criticat după ce Guvernul condus de el a luat foarte târziu măsuri în cazul inundaţiilor şi alunecărilor de teren din luna iulie a anului trecut, fenomene care au dus la moartea a peste 200 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: