INP: Șoferii care au comis cele mai multe accidente rutiere, de la începutul lui 2019, au vârsta între 31 și 64 de ani

Potrivit analizei Inspectoratului Național de Patrulare, vârsta conducătorilor auto care au comis cele mai multe accidente rutiere, de la începutul acestui an, este cuprinsă între 31 și 64 de ani.

Foto: UNIMEDIA

„Șoferii incluși în această categorie cred că deja au experiență și dispun de o încredere în sine mult prea mare, atunci când efectuează manevre periculoase. Aceștia își motivează încălcările prin faptul că deja de ani de zile parcurg același traseu, că zilnic sunt la volanul mașinii, că au o reacție bine dezvoltată. Doar că le scapă un aspect, anii nu fac totul. Cu trecerea lor apar indicatoare noi, modificări în legislație și șoferi noi pe trasee”, scriu reprezentanții INP.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto care se cred “experimentați” în conducerea unităților de transport: - să consulte Regulamentul Circulației Rutiere, în care periodic apar modificări; - să nu consume alcool, dacă știu că urmează să conducă; - să respecte limita de viteză în localități și în afara acestora; - să conducă cu maximă atenție conform condițiilor meteo și de drum; - să țină cont că niciodată nu poți fi sigur pe tine, atât timp cât ești înconjurat de fiecare dată de zeci de conducători auto diferiți.


Pub