(video) Eduard Varzari, numit în funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție. Ce spune Harunjen despre demisia Adrianei Bețișor

Eduard Varzari a fost numit astăzi în funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție. Cel puțin, aceasta a declarat Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, după ce Adriana Bețișor și-a dat demisia.

Foto: bizlaw.md

„Ieri am recepționat cererea doamnei Bețișor prin care a insistat ca să-i fie întrerupt interimatul de șef al Procuraturii Anticorupție....Doamna Bețișor se va ocupa în continuare cu cauzele penale pe care le are în exercitare”, a declarat Harunjen.

Întrebat care ar fi motivul pentru care Bețișor a demisionat, Eduard Harunjen a menționat că în cerere acesta nu a fost precizat.

Totodată, procurorul general a evitat să comeneteze acuzațiile Maiei Sandu precum că Bețișor ar fi tergiversat dosarul Șor.

„Vom face public un raport de activitate. Multe lucruri nu se cunosc în societate și nici în zon apoliticului”, a mai spus procurorul general.

Menționăm că la două luni după ce a fost numită în funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție (PA), Adriana Bețișor și-a dat astăzi, 3 iulie, demisia, însă rămâne în funcția de șefă adjunctă a PA.

La data de 26 iunie, prim-ministra Maia Sandu a cerut demisia șefei interimare a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, și să fie anchetată pentru „prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, acuzând-o că a tergiversat dosarul în frauda bancară pe numele deputatului Ilan Șor.

Vezi AICI cariera Adrianei Bețișor și averea cu care pleacă din funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.


Pub