Directoarea unui liceu cu predare în limba română din Grigoriopol ar fi fost stopată arbitrar la postul de control din Doroţcaia. Promo-LEX: „O nouă intimidare a pedagogilor”

Directoarea Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, ar fi fost stopată arbitrar, în această după-amiază, la postul de control din Doroţcaia de aşa-numiţii vameşi transnistreni. Despre aceasta anunță asociația Promo-LEX, care menționează că nu este pentru prima dată când directoarea liceului este reținută într-un așa mod.

Foto: UNIMEDIA

„Ei au solicitat Eleonorei Cercavschi, în ciuda prezentării legitimației de profesor, să coboare din automobil, astfel încât acesta să fie verificat, directoarea a dat geamurile mașinii în jos, dar a refuzat să părăsească automobilul. La solicitarea acesteia de a întocmi un proces verbal, grănicerii au zis că nu pot oferi un asemenea document. În scurt timp Eleonorei Cercavschi i-au permis să plece. Subliniem că Eleonora Cercavschi, traversând de dimineață același post vamal, în drum spre teritoriul controlat, la fel a fost reținută mai mult decât de obicei”, se arată într-un comunicat emis de Asociație.

De asemenea, Asociația Promo-LEX menționează că nu este pentru prima dată când directoarea Liceului „Ştefan cel Mare” din Grigoriopol este reținută. Un alt caz a avut loc cu aproximativ un an în urmă, când mașina acesteia a fost confiscată pe motiv că plăcuța cu numerele de înmatriculare a mașinii pe care o conducea ar fi falsă.

În acest sens, Asociaţia Promo-LEX califică incidentul drept o nouă intimidare a pedagogilor școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.


Pub