Victor Chironda, despre funcția de consilier municipal: „Voi folosi acest mandat... să promovez transparența decizională și proiectele pe care le consider benefice”

Victor Chironda a comentat numirea sa în funcția de consilier municipal în locul Alei Nemerenco. Chironda precizează că nu a făcut niciodată parte din Partidul Popular European și scrie că nu va „susține nici o decizie bazată pe interese personale, de grup sau de partid”.

Foto: UNIMEDIA

„În 2015 am acceptat propunerea lui Oazu Nantoi să fac parte din echipa sa pentru consiliul municipal. Însă am fost inclus pe lista Blocului Electoral ”Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” în calitate de activist civic și nu am fost membru al PPEM.

Deși am acceptat acest mandat, eu înțeleg că actualul consiliul se află pe ultima sută de metri de activitate. În afară de asta, CMC, în componența sa actuală, are o imagine controversată și capacități decizionale foarte limitate”, scrie Chironda.

Victor Chironda / Sursa:Facebook

Victor Chironda este urbanist și activist civic din Chișinău. În septembrie 2018 a finalizat un master în Studii Urbane în Bruxelles-Viena-Copenhaga-Madrid (4Cities – Euromaster in Urban Studies) unde a studiat modele și bune practici de urbanism și dezvoltare urbană.


Pub