Fenomen meteo neobișnuit
Externe 3 iulie 2019, 20:09 | 1071

O combinaţie mai puţin obişnuită de fenomene meteo a creat o privelişte pe cât de stranie, pe atât de frumoasă. S-a întâmplat într-o localitate din statul american Colorado. Despre ce este vorba, aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

Grindină, soare şi curcubeu! De asta au avut parte locuitorii unui mic oraș din Colorado. Fenomenele combinate au creat un spectacol neobișnuit al naturii. Localnicii s-au grăbit să imortalizeze tabloul și au sperat că bucăţile de gheaţă, destul de generoase, nu le vor strica maşinile sau acoperişurile caselor.

Un portret sculptat, care îl reprezintă pe faraonul Tutankhamon, va fi scos la licitaţie la Londra, în pofida opoziţiei exprimate de autorităţile din Cairo. Acestea au solicitat anularea vânzării şi restituirea operei de artă statului egiptean. Lucrarea are o vechime de peste 3 mii de ani și este estimată la peste 4 milioane de lire sterline. Arheologii susțin că portretul a fost furat dintr-un templu din Egipt și a fost adus ilegal în Europa în 1970. Ulterior, a fost vândut, iar de atunci a avut mai mulți proprietari. Casa de licitație a respins solicitarea venită de la Cairo.

Biserica Naşterii Domnului din centrul oraşului Betleem, construită în secolul al IV-lea pe locul în care s-a născut Iisus Hristos, a fost retrasă de UNESCO de pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol. Asta pentru că a fost restaurată în urma unui acord istoric între Autoritatea Palestiniană şi cele trei Biserici, ortodoxă, catolică şi armeană, care administrează edificiul. Lăcașul de cult a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2012 și a fost declarat în pericol din cauza gradului de deteriorare. 

Opinia ta contează. Comentează!