/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Johannes Hahn: Se discută acordarea unor bani în avans pentru implementarea reformelor

03 iulie 2019, ora 20:36

După București, Maia Sandu și-a continuat vizitele în extern la Bruxelles. Prim-ministra s-a întâlnit astăzi cu mai mulți oficiali europeni, printre ei și comisarul pentru vecinătate, Johannes Hahn, care luna trecută a fost de două ori în Republica Moldova. Acesta a asigurat-o că țara noastră va primi ajutorul de care are nevoie, dar a reamintit principala condiție: reforme cu rezultate concrete.

Comisarul Hahn, responsabil de țările care mărginesc Uniunea Europeană, a dat de înțeles că Republica Moldova ar putea primi ajutor în avans, pentru a sponsoriza reformele așteptate de UE.

Republica Moldova poate conta pe susținerea Uniunii Europene, atât politică, dar mai important acum, financiară, pentru a asigura resurse suficiente pentru implementarea acestor reforme fundamentale”, Johannes Hahn, comisar European pentru Vecinătate.

Astfel, oficialul a salutat prioritatea guvernului Sandu de a depolitiza instituțiile statului și de a elimina corupția, în special în sistemul judecătoresc. Totuși, structurile europene așteaptă rezultate concrete de la noul guvern.

„Nu cerem pentru plăți în avans, ci susținerea pentru transformarea democratică. Sunt aici pentru a reface cooperarea deplină cu Uniunea Europeană, înghețată din cauza corupției și a fraudelor admise până acum”, Maia Sandu, prim-ministra Republicii Moldova.

Ieri, Maia Sandu, însoțită de vicepremierul Andrei Năstase, s-a aflat la București, unde a discutat cu președintele României și cu premierul. În zborul spre Bruxelles, Sandu a fost surprinsă într-un avion de linie, la clasa econom. Fotografiile au fost încărcate pe Facebook, în timp ce unii au apreciat gestul, alții au acuzat-o de PR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram