image
Sursa foto: sport.es

Barcelona a stabilit un nou record mondial în materie de transferuri

Barcelona a stabilit un nou record mondial, dar de această dată pe partea financiară. Catalanii au încasat cea mai mare sumă din istorie, obținută din transferuri, în timpul unui sezon întreg - 221 de milioane de euro.

Ultima săptămână din sezonul 2018/2019 a adus Barcelonei o sumă de 77,4 milioane de euro, după ce campionii Spaniei i-au vândut pe Jasper Cillessen (35 de milioane de euro - Valencia), Andre Gomes (25 de milioane de euro - Everton), Denis Suarez (12,9 milioane de euro - Celta Vigo), Marc Cardona (2,5 milioane de euro - Osasuna) și Marc Cucurella (2 milioane de euro - Alaves).

Suma mai sus menționată se adaugă la banii obținuți din transferurile realizate după data de 1 iulie 2018, care fac parte din același exercițiu financiar.

De la 1 iulie 2018 până acum, exceptând cele cinci plecări proaspete, Barcelona a încasat 144,4 milioane de euro, după ce i-a vândut pe:

Paulinho - 50 de milioane de euro - Guanzhou

Yerry Mina - 30,2 milioane de euro - Everton

Paco Alcacer - 23 milioane de euro - Borussia Dortmund

Lucas Digne - 20,2 milioane de euro - Everton

Aleix Vidal - 8,5 milioane de euro - Sevilla

Marlon - 6 milioane de euro - Sassuolo

Jose Arnaiz - 5 milioane de euro - Leganes

Munir El Haddadi - 1 milion de euro - Sevilla

Íñigo Ruiz de Galarreta - 0,5 milioane de euro - Las Palmas

În total, Barcelona a încasat în ultimul an 221 de milioane de euro și a stabilit un nou record mondial din punct de vedere al sumelor încasate din vânzarea de jucători.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: