(video) Magistrata Luiza Gafton respinge acuzațiile lui Andrei Năstase: „Ordonanța semnată în 2013 a fost falsificată”

Magistrata Luiza Gafton dezminte acuzațiile precum că ar fi fost implicată în spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI.

Ieri, 1 iulie, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale.

În cadrul ședinței de astăzi al Consiliului Superior al Magistraturii, Luiza Gafton, a oferit explicații și spune că este vorba de o campanie de denigrare.

„Problema cu publicațiile de ieri în mass-media referitor la faptul că eu am pronunța o ordonanță în 2013 și am încasat prin ordonanța dată 864 de milioane de dolari. Eu trebuie să dau o explicație, ca lumea să înțeleagă că este o denigrare, nu numai a mea, dar și a întregului sistem judecătoresc, și trebuie să vă explic în ce constă situația dată.

Cu toții ați văzut în mass-media că se spune că eu am semnat o ordonanță în 2013. Chestiunea dată a fost verificată în 2014 de către Inspecția Judiciară, totodată a fost verificată de către Procuratura Anticorupție. Răspunsurile corespunzătoare eu le dețin și se menționează că eu nu am pronunțat o astfel de ordonanță. Au fost falsificate mai multe ordonanțe în sistemul judecătoresc, inclusiv la Judecătoria Botanica 4 ordonanțe, ștampila, din câte eu știu, a fost falsificată, semnătura a fost imitată, nici nu seamănă cu semnătura mea. A fost scris numai numărul dosarului la Judecătoria Botanica în care eu am examinat-o între două persoane fizice și s-a încasat 1500 de euro de la o persoană fizică în baza unei recipise. A fost luată, probabil de pe internet, așa eu bănuiesc, numărul dosarului, s-a scris familia mea, s-a pus unele firme, a pus suma de 869 de milioane și s-a aplicat la executare. A executat Mocanu Svetlana, eu nu cunosc cine este dânsa.

Ieri s-a invocat că s-a pronunțat o astfel de ordonanță și s-a cunoscut din 2013, însă s-a tăinuit, și uite, doamna Bețișor, care este procuror la Anticorupție a fost complice.

Declar cu toată certitudinea și responsabilitatea că eu nu am pronunțat și nu au pronunțat nici colegii mei, care au fost vizați din Judecătoria Botanica, pentru că s-a verificat.

În acest sens am răspunsul Procuraturii Anticorupție.

Care este soarta mai departe, cine a falsificat și cum a falsificat, mie nu îmi este cunoscut. Eu nu am nicio tangență cu ceea ce se declară în mass-media și este o campanie de ponegrire a numelui meu”, a precizat aceasta.

UNIMEDIA amintește că Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut, ieri, 1 iulie, Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale vizând spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI. Cel puțin aceasta a scris vice-premierul pe pagina sa de Facebook.

Judecătoarea Luiza Gafton: la data de 16 decembrie 2013, deținând funcția de Președinte și judecător în cadrul Judecătoriei s. Botanica, mun. Chișinău, a emis ordonanța judecătorească nr.2po-472/2013, considerată parte componentă a infracțiunilor de spălare de bani prin intermediul sistemului judecătoresc și bancar al Republicii Moldova. Ordonanța dată a fost executată prin încheierea executorului judecătoresc Mocan Svetlana, nr.137/396/2013. Despre existența acestei ordonanțe a cunoscut procuroarei Adriana Bețișor, cel puțin în cadrul cauzei penale nr.2014978027.


Pub