Două proiecții suplimentare a filmului „Siberia din Oase” vor fi distribuite la Patria-Loteanu

Cinematograful Patria a programat două proiecții suplimentarea filmului „Siberia din Oase”, în sala nr.3, Patria - Loteanu, pentru data de 2 iulie, ora 17.00 și pentru 3 iulie, ora 17.00.

Foto: Facebook/ Siberia din Oase

Proiecțiile suplimentare vin în contextul panei de curent din data de 1 iulie, care a avut loc la Cinematorgaful Patria-Loteanu, din capitală și de faptul că toate biletele la film au fost vândute, a anunțat producătorul Virgiliu Margineanu.

Virgiliu Margineanu / Sursa:Facebook

„Siberi din Oase” este un film „dedicat compatrioţilor noştri deportaţi în Siberia în perioada anilor 1941-1949. Filmul e construit din confesiunile a patru protagoniştilor, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia, în cel de-al doilea val de deportări, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată. Iar în ansamblu, ele punctează ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. Filmul este lansat cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportările din Basarabia din 1949. Toate întâmplările din acest film sunt adevărate”, scriu creatorii.

În distribuţie: Ionela Blănaru, Andrei Carp, Samson Hatman, Alexandra Ungureanu, Eugenia Butnaru, Ion Marcoci, Ion Coșeru, Maria Mardare-Fusu, Cornelia Suveică, Valentina Ostap, Vlada Cazanoi, Ciprian Răcilă, Rada Ixari, Mihaela Damian, Petru Oistric, Ioana Hatman, Sofia Oistric, Grigore Bechet, Margareta Nazarchevici, Constantin Adam, Stanislav Cotorobai, Alexandru Mărgineanu, Constantin Stavrat, Zinaida Bolea ş.a.

Scenariu şi regie: LEONTINA VATAMANU Producător: VIRGILIU MĂRGINEANU Director de imagine: SERGIU BABĂRĂ Muzică: VALERIU CAȘCAVAL Sunet: MARIN TUREA, MIHAI COPORAN Scenografie: MARIA CREȚU Costume: LILIA IXARI Machiaj : OLGA VERDEȘ Montaj: MARIANA PAREA, MIHAI VASILACHI Colorizare : ADRIANA CRACIUNESCU, BOGDAN GEAMBAȘU Design grafic: PETRU POSTOLACHI O producție OWH Studio cu suportul Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, în asociere cu Moldova-Film și Paradox Film.


Pub