(video) Cine l-a lăsat pe Ilan Șor să „fugă” din Republia Moldova? Cum răspunde Filip

Deși Partidul Democrat se afla la guvernare în perioada când Ilan Șor ar fi părăsit țara, ex-premierul Pavel Filip spune că nu știe cine l-a ajutat și cum a plecat primarul de Orhei din Republica Moldova. Cel puțin aceasta a declarat președintele de onoare al PD în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR.

„Cum pot să vă răspund la această întrebare? Eu pe Ilan Șor nu l-am văzut și nu l-am auzit niciodată. De unde eu pot să știu cine l-a favorizat, cine l-a ajutat și cum a plecat Ilan Șor din Republica Moldova?”, a menționat Filip.

Întrebat de jurnalist cine poartă răspunderea pentru „fuga” lui Șor din Republica Moldova, Filip a menționat că în ziua în care a plecat Șor, funcția de ministru de Interne o deținea Andrei Năstase. Să răspundă el la această întrebare, a spus ex-premierul.

Fiind întrebat cine se face vinovat de faptul că nu s-a întreprins nimic în cazul fraudei bancare, în care este vizat și Ilan Șor, președintele de onoare al PD, din nou, nu a putut să răspundă.

„Chiar nu vă pot răspunde la această întrebare. Nu sunt atât de sigur că Israelul nu extrădează cetățenii săi. Depinde de gravitatea crimei. Am spus în toată această perioadă că Ilan Șor va răspunde pentru tot ce a făcut”, a conchis Filip.

Amintim că la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.

Menționăm că la data de 19 iunie presa a scris că deputatul Ilan Șor a fost văzut în satul Susleni, raionul Orhei.

Reprezentanții serviciului de presă a primarului nu au fost de găsit pentru a comenta.

Deși alte voci spun că dânsul ar fi plecat în Israel. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, a declarat că nu există nicio informație despre faptul că politicianul ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.


Pub