Ploaia și vântul puternic au făcut prăpăd în nordul țării: Copaci doborâți, drumuri blocate și localități fără lumină

Potrivit primelor informații operative din subdiviziunile IGSU, în urma ploilor torențiale și rafalele de vânt puternic care au avut loc în această după-amiază în nordul țării, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe situații de risc.

Foto: facebook

Conform datelor operative, furtuna a afectat mai multe localități din nordul țării. Angajații IGSU au fost alertați să intervină în mai multe localități la lucrări de defișare a mai multor copaci doborâți pe drumuri din raionul Bălți, Edineț și Briceni. Se raportează că unii copaci au căzut pe conducte de gaze în orașul Briceni și Edineț unde angajații IGSU efectuează lucrările de deblocare.

Mai mult ,copacii dobărâți au afectat patru balcoane a unui bloc locativ din orașul Bălți. Aici au fost create două grupuri operative de salvatori pentru monitorizarea situației și pentru efectuarea lucrărilor din cadrul Detașamentului Căutare –Salvare nr.2. Mai multe localități din raionul Edineț și Briceni au fost deconectate de energie electrică. IGSU monitorizează situația.

Pagubele materiale urmează a fi stabilite ulterior de Comisiile pentru situații excepționale raionale.


Pub