Perle la BAC în România: „E foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”

Perle sevuroase la bacalaureat în România. Presa de peste Prut a făcut publice cele mai haiose fraze scrise de elevi la proba de Limbă și literatură română. Iată câteva dintre ele:

Foto: UNIMEDIA

„Poietul (n.r. - așa a decis autorul să scrie) lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, a scris un elev făcând referire la opera lui Arghezi. „Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi, bijuterii”, este ceea ce a scris un altul. „Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”. „În cimitir toată lumea dormea- sicriele, coroanele, amorul… iar mortului îi atârnau aripile”. „Autorul se numește Maior. Pentru că a devenit cunoscut s-a denumit Mariorescu. Am uitat mai cum”.

Un elev a dat-o exemplu pe Viorica Dăncilă, prim-ministra României, la proba scrisă de Limba și literatura română. La subiectul în care trebuia să argumenteze de ce este nevoie de pregătire în vederea susținerii unui discurs, absolventul clasei a 12-a a oferit un exemplu real, din punctul său de vedere, de ”așa nu”.

Cerința pentru proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat în România, punctul B de la Subiectul I: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”, scrie playtech.ro.

Elevul s-a pus pe rezolvat și a gândit simplu, aproape de casă. Astfel, în argumentația lui, a făcut referire la prim-ministra României, noua șefă a Partidului Social Democrat, și a scris în lucrare că „e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”.


Pub