Mai mulți deputați au mers astăzi în vizită la Penitenciarul nr. 13
Politic 2 iulie 2019, 20:15 | 1612

Membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au intrat astăzi în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Deputații au avut un singur scop - să afle din prima sursă CARE sunt condițiile de detenție, pornind de la semnale despre comportamentul inadecvat al unor angajați ai penitenciarului. ”În această instituție există o abordare NKVD-istă față de oponenții regimului”, au reacționat parlamentarii. Presa nu a avut acces în interiorul clădirii.

Deputații au spus că administrația penitenciarului s-a pregătit pentru această vizită, care a fost anunțată. Șefii au ordonat revopsirea pereților din subsolul instituției, acolo unde s-ar afla mulți deținuți.

Deputații au reușit să discute cu ofițerul în rezervă și președintele organizației Teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, ținut după gratii după ce a fost acuzat de viol.

În acest sens, deputatul Mihai Popșoi a făcut un apel către toți judecătorii.

Deputații au spus că vor merge și la alte închisori din Republica Moldova. Administrația Națională a Penitenciarelor nu a comentat, deocamdată, declarațiile deputaților. 

Opinia ta contează. Comentează!