/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Detalii cutremurătoare a unui tată, a cărui copil a avut de suferit la naștere. Bărbatul acuză medicii că neglijență. Reacția instituției

missing
02 iulie 2019, ora 18:02

Tragedie într-o familie din Ștefan Vodă. Un copil a avut de suferit, după ce femeii i-ar fi fost administrate preparate ce ar provoca nașterea. Tatăl copilului, a povestit detalii cutremurătoare din cele întâmplate și acuză medicii că neglijență. Totul a avut loc la data de 3 iunie.

Bărbatul spune că medicii nu i-au acordat asistența necesară și că aceștia i-ar fi administrat soției lui două preparate care ar fi provocat nașterea. Acesta povestește că în urma medicamentelor copilul a avut de suferit.

În decurs de trei ore, după internare în instituție, i s-a administrat a patra parte a unei pastile pentru a induce nașterea. Acest fapt este negat de medicul care a primit sarcina, Stela Mocanu. Ea spune că i s-a administrat o a doua parte a unei pastile pentru tensiune. În istoria medicală a soției mele nu este menționat nici administrarea pastilei pentru tensiune, nici a pastelei pentru a induce sarcina. Medicamentul care i-a fost administrat este „Cytotec”, care provoacă nașterea. Acest medicament nu este indicat în istoria medicală, deoarece acesta este procurat de sine stătător de medicul dat din farmacie care nu este administrat de acestă instituție. Fătul a suferit bătăi de inimă, insuficiență de oxigen și i-a fost afectat sistemul nervos. Asta a dus la înghițirea apelor și începerea înădușirii fătului în mamă. Totul a durat cam o oră. Medicul văzând că bătăile inimii copilului încetinesc, trebuia urgent transferată la cezariană, lucru ce nu a fost făcut. Pe lângă medicamentul care i-a fost administrat, acesteia i-a fost dat și un alt medicament „Oxitocina”, două fiole pentru provocarea sarcinii”, povestește emoționant băratul.

Acesta mai spune că după clipele de groază prin care a trecut cei doi, au fost anunțați de medici că copilul s-a născut cu „edem cerebral la cap și pneumonie la plămâni de grad sever”. Iar în cele din urmă, micuțul a fost transportat în secția de reanimare.

După trei săptămâni copilului i s-a făcut o tomografie la cap. Medicul ne-a spus despre starea copilului. el ne-a spus că creierul este afectat de 90% și ne-a spus direct că copilul nu mai are șanse la viață”, a mai spus bărbatul.

Potrivit bărbatului, medicii i-au spus că copilul acestora se află în stare gravă dar stabilă.

De partea cealaltă, administrația Institutul Mamei și Copilului a venit cu o reacție la acest subiect și a menționat că femeia s-a aflat sub supravegherea și controlul permanent al administrației instituției, de la nașterea copilului și până la momentul actual cu discutarea în cadrul ședințelor medicale.

După acest caz, în cadrul Instituției a fost instituită o Comisie și inițiată o anchetă internă în cadrul căreia urmează a fi elucidate toate circumstanțele cazului. Cu informații suplimentare privind rezultatele anchetei inițiate instituția a precizat că urmează să revenim ulterior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram