image
Sursa foto: army.mil

Schimbări în Armata Națională: Generalul Igor Gorgan revine la șefia Marelui Stat Major

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, Igor Cutie, a fost demis. Proiectul de decret a fost aprobat astăzi de Guvern. Postul vacant va fi ocupat de generalul de brigadă Igor Gorgan, care anterior a mai ocupat această funcție.

Pentru funcția de comandant al Armatei Naționale a fost propus generalul de brigadă Igor Gorgan, iar decizia finală urmează să fie luată de șeful statului.

Igor Gorgan a deținut funcția de șeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale în perioada 2013 - 2016. Acesta a fost demis la solicitarea ministrului Apărării de atunci, Anatol Șalaru, care l-a acuzat de delapidări, cumetrism şi de partizanat politic. În replică, Gorgan a spus despre Șalaru că vrea să se îmbogățească din contul statului şi al armatei și că își dorește persoane comode în Armata Națiolală.

Igor Gorgan a absolvit Şcoala Militară a Forţelor întrunite din Novosibirsk, facultatea Drept Internaţional a ULIM, Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forţelor Terestre ale SUA A făcut masterat și doctorat în cadrul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice a Academiei de Ştiinţe a RM.

A început serviciul militar ca ofiţer în trupele aeropurtate. Activează la Armata Naţională din 1992. A trecut treptele principale în ierarhia militară – comandant companie, şef stat major batalion, comandant batalion, locţiitor comandant de brigadă, locţiitor şi şef J7 Direcţie instruire a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

A participat la trei misiuni internaţionale post conflict - în Irak, Bosnia şi Herţegovina şi misiunea OSCE în Georgia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: