Breaking News

image
Sursa foto: ipn.md

Om de afaceri eliberat din arest după retragerea PD: „Procurorii și judecătorii nu mai ascultă comenzi de la Plahotniuc”

Omul de afaceri Valentin Eșanu a fost eliberat din Penitenciarul nr. 13, unde a stat aproximativ doi ani, și se află sub control judiciar. Acum vrea să creeze o asociație a deținuților politici, victime ale regimului Plahotniuc. Antreprenorul Eșanu este învinuit în trei dosare, după ce a vorbit, în 2014, despre monopolul la exportul metalelor feroase şi neferoase din Republica Moldova.

„Eu nu pot să vă redau prin ce chinuri am trecut. Deținuții politici din Penitenciarul nr.13 știau prin ce am trecut. Frigul pe care l-am tras nu îl doresc nici la puiul cel de șarpe. Cel mai tare sunt supărat că au suferit copiii mei, părinții mei, soția mea. A fost filată, a fost amenințată cu dosare. Fratele meu a avut dosar, soția lui a fost reținută tot pentru mine”, a povestit omul de afaceri, la Jurnal TV.

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău vine la scurt timp după ce Partidul Democrat a pierdut puterea.

„Deja procurorii și judecătorii nu mai ascultă comenzile de la Plahotniuc și de la Candu. Plus la acest lucru, a apărut la APCE de deținuți politici și i-au deranjat. După schimbarea guvernării și în incinta penitenciarului comportamentul era altul. Foarte mult ne-a susținut Delegația Uniunii Europene. Un mulțumesc aparte îi spun domnului Peter Michalko și echipei care ne-a susținut”, a mai declarat Valentin Eșanu.

Omul de afaceri spune că va face tot posibilul ca persoanele care l-au ținut după gratii pe nedrept să fie pedepsite.

„Creez o asociație a victimelor deținuților politici ai regimului Plahotniuc și voi cere ajutorul guvernării ca să fie trași la răspundere toți, inclusiv domnul Candu. Eu sunt gata să conlucrez cu Comisia parlamentară de anchetă și voi vorbi despre spălările de bani, cine stă în spate, cum lucrau schemele, toate de la Metalferos”, a adăugat Eșanu.

Anterior, fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu a negat acuzațiile. Omul de afaceri Valentin Eșanu este cunoscut în spațiul public din anul 2014. Atunci el, împreună cu mai mulți angajați ai întreprinderii pe care o conduce, a organizat o serie de proteste, cerând lichidarea monopolului la exportul metalelor feroase şi neferoase din Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: