image
Sursa foto: go4it.ro

Telefoanele Android primesc cea mai tare funcție a iPhone-urilor

Android și iOS nu sunt sisteme de operare fundamental diferite, însă fiecare are plusuri și minusuri. Android primește cea mai așteptată funcție de pe iOS.

Dacă întrebi un utilizator de iPhone ce apreciază cel mai mult la iOS o să găsești mențiunea AirDrop, un sistem foarte facil prin care poți să trimiți o fotografie de la un iPhone la altul sau de la un dispozitiv Apple la un altul.

Android vrea să creeze ceva similar de mai mult timp, iar una dintre încercări a fost Android Beam, funcție introdusă în 2011 cu Ice Cream Sandwich. Totuși, aceasta funcționa pe bază de NFC și nu prea a avut succes. Astfel, Android renunță la Android Beam pentru Fast Share, un sistem de distribuirs de fișiere ca AirDrop de pe iOS.

Ce este Fast Share și cum seamănă cu AirDrop

fast sharefast share

Acum, Fast Share pe Android poate fi folosit pentru a distribui imagini și alte fișiere de pe telefon către alte dispozitive, fără să fii conectat la internet. Mai mult, prin Fast Share s-ar putea trimite linkuri sau texte, iar acest lucru funcționează datorită unei combinații de Bluetooth și Wi-Fi, scrie Go4it.ro.

Setup-ul este unul destul de ușor. Trebuie să setezi numele dispozitivului, apoi activezi serviciul și îți va apărea o listă cu dispozitive din jur. Ce pare a fi interesant este că această funcție ar fi compatibilă nu doar cu Android, ci și Chromebook, ceasuri inteligente sau iPhone-uri. Asta înseamnă că ai putea trimite o poză de pe un Android pe un iPhone repede și convenabil (probabil va fi necesară instalarea unei aplicații pe iOS).

fast sharefast share

Ca să primești fișierul trebuie să-ți dai acordul. Totuși, este bine că nu trebuie să faci asta pentru toate persoanele. Dacă știi că un prieten îți trimite constant lucruri atunci îl poți pune pe o listă de „preferred visibility” și o să primești pozele fără să mai aprobi transferul.

Nu știm când Fast Share se va lansa, însă se pare că funcția va fi disponibilă pe mai multe versiuni de Android. Deci nu ești pedepsit dacă nu ai primit Android Q de la producătorul telefonului tău.

Cei de la 9to5google au testat Fast Share pe un Google Pixel 3 XL cu Android Q. Huawei încearcă ceva similar cu Huawei Share, însă nu funcționează la fel de bine ca AirDrop pe iOS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: