Primul grup de elevi din regiunea transnistreană a plecat la taberele de odihnă din România

Primul grup de elevi din Republica Moldova a plecat astăzi în România la odihnă, pentru a participa la Programul de Tabere ”ARC 2019”. Primii au fost selectați 45 de elevi care își fac studiile la școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Ei vor merge în tabăra de la Oglinzi, de la Piatra Neamț, scrie radiochisinau.md

Foto: radiochisinau.md

Pentru Republica Moldova au fost oferite, ca și în anii precedenți, peste 1100 de locuri, dar a fost diversificată oferta, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Pe lângă taberele de la Piatra Neamț și de la Sulina, au fost adăugate noi locații – una în județul Gorj și alta în județul Hunedoara, a spus Excelența Sa.

„Credem că este o excelentă oportunitate pentru toți copiii care participă la acest program oferit anual de Guvernul României, să intre în contact cu realitățile românești, așa cum sunt ele complexe, să intre în contact cu cultura, cu istoria, cu tradițiile, să participe la activități sportive și educaționale. Și, cel mai important – să interacționeze cu copii de vârsta lor, să-și dea seama, din această interacțiune, că lumea este mai mare decât crezi că este.”

Opt dintre elevi sunt de la Liceul teoretic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Grigoriopol. Profesoara lor, Natalia Semionov, a subliniat că este foarte importantă participarea la Programul ARC pentru copiii din regiunea transnistreană.

Anul acesta au fost oferite în total 3000 de locuri. Taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în centrele de agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.


Pub