(video) Igor Dodon s-a întâlnit cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii: „Transformarea judecătorilor în instrument politic este o practică inacceptabilă”

Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii unde a discutat despre situația din sistemul de justiție din R. Moldova. Potrivit unei postări făcute pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a declarat că „toți cetățenii noștri, inclusiv mediul de afaceri, vor să se simtă în siguranță și în libertate, iar justiția are un rol cheie în realizarea acestor deziderate”.

Foto: via Facebook

„Am reiterat că justiția se face în numele legii, iar judecătorii poartă responsabilitatea în fața întregii societăți asupra actului judiciar. Am subliniat faptul că transformarea judecătorilor în instrument politic, utilizat în interesul unui anumit grup sau regim este o practică inacceptabilă într-un stat democratic”, a scris șeful statului.

De asemenea, dânsul menționează că a dat asigurări magistraților că nu vor fi făcute presiuni asupra lor, iar „relația cu puterea legislativă și executivă trebuie să se bazeze doar pe principiul colaborării, Consiliul Superior al Magistraturii fiind unicul organ împuternicit să redreseze situația din domeniu. Am reiterat faptul că desemnarea noilor membri ai Curții Constituționale în cadrul unui proces transparent, corect și operativ va constitui un prim pas în acest sens”.

„Sunt ferm convins că există judecători onești și integri, fapt care mă determină să cred că puterea judecătorească este capabilă să facă față tuturor provocărilor existente, iar societatea noastră și partenerii de dezvoltare așteaptă reforme adevărate și schimbări spre bine”, a conchis Dodon în postarea sa.


Pub