Reacția PDM după ce MSMPS a decis că familiile nu vor mai primi cutiile pentru nou-născuți: „Distrug toate inițiativele bune lansate de guvernarea PDM pentru oameni”

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție după ce ministra Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat că renunță la cutiile date familiilor cu nou născuți și va majora indemnizația unică. PDM critică decizia noii guvernări și spune că „distruge toate inițiativele bune lansate de guvernarea PDM pentru oameni, fără să ofere ceva în schimb”, asta deși s-a anunțat că va fi oferită valoarea monetară a seturilor cu bunuri.

Foto: UNIMEDIA

„Noul guvern, care are la bază o declarație politică în loc de program de activitate, a dat cu piciorul în dorința sutelor de mii de oameni din sate de a avea drumuri bune, i-a condamnat la viață în durere și stingere lentă pe moldovenii care din lipsă de bani sau de doctori în localități nu au acces la asistență medicală. Guvernanții continuă războiul cu propriul popor, lipsind tinerele familii de cutia cadou oferită la nașterea bebelușilor, în cadrul programului "O nouă viață".

Din acțiunile de până acum, se vede că prioritățile celor din PSRM-ACUM sunt plasarea propriilor cumetri și nași în fotolii, nu rezolvarea problemelor oamenilor. De asta refuză în permanență să pună în discuție proiectele PDM, ca, pe lângă cutia pentru nou-născuți, să fie majorată indemnizația unică la nașterea copiilor până la 10 mii de lei și acordarea suplimentară a unui ajutor lunar de 200 de lei pentru fiecare copil, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, notează PDM într-o postare pe pagina de Facebook.

postare PDM / Sursa:via Facebook

UNIMEDIA amintește că astăzi, ministra Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a anunțat că părinții vor primi valoarea monetară a seturilor cu bunuri pentru nou-născuți, oferite în cadrul programului „O nouă viață”, inițiată de fosta guvernare. Astfel, îndemnizația unică primită la nașterea copilului va constitui 7911 lei, fiind majorată cu 1608 lei.


Pub