25 de ani de Coca-Cola în Moldova

La mijlocul lunii Iunie, „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” a marcat 25 de ani de activitate a companiei. Compania a apărut pe piața din Moldova în 1994 și inițial activitatea acesteia se limita doar la comercializarea și depozitarea produselor Coca-Cola, Fanta și Sprite în ambalaj de sticlă, plastic și în doze.

Foto: Coca-Cola

În anul 2011 compania a investit cca 10 mln. euro în zona de depozitare, transformând depozitul vechi în unul modern, care măsoară astăzi o suprafață de cca 5100 m2, cu o capacitate de depozitare de 5600 paleți. Acest depozit este cu siguranță unul dintre cele mai mari, mai echipate și mai moderne depozite din țară.

În acești 25 de ani de activitate în Moldova Coca-Cola a reușit să ofere gusturi și momente unice consumatorilor, a dezvoltat relații comerciale durabile cu partenerii de încredere și a contribuit la binele comunității.

De asemenea, „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” S.R.L. acordă o atenție deosebită acțiunilor ce țin de responsabilitatea socială față de comunitate prin contribuția la economia țării, dezvoltarea angajaților și față de mediul înconjurător.

25 de ani de Coca-Cola în Moldova / Sursa:Coca-Cola

Sărbătoarea este și mai mare datorită rezultatelor studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în Republica Moldova” corelat datelor anului fiscal 2018 și efectuat de agenția de consultanță ProConsulting, potrivit căruia prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 228 milioane MDL, echivalentul a 0,12% din PIB. Un sfert din această sumă, generată de întregul lanț de valoare Coca-Cola, reprezintă contribuția la bugetul de stat (44,8 milioane MDL) și constituie 0,13% din toate taxele încasate de statul moldovenesc. Totodată, fiecare loc de muncă la Coca-Cola generează alte 6,5 locuri de muncă în economie.

25 de ani de Coca-Cola în Moldova / Sursa:Coca-Cola

Recunoașterea eforturilor companiei s-a concretizat de-a lungul anilor prin premiile obținute din partea partenerilor locali cât și din partea Grupului din care face parte:

• Timp de opt ani consecutiv „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” S.R.L. a fost desemnată cu titlul de Top Angajator în Moldova, potrivit companiei Axa Management Consulting.

• În anii 2016-2017, compania a obținut titlul Furnizorul Nr. 1 cu cea mai bună relație de business și performanță puternică în băuturi în conformitate cu Sondajul anual de satisfacție a clienților GfK (Austria).

• În 2018, clienții de Top au recunoscut „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” S.R.L. pentru Managementul performanței în afaceri; cel mai bun furnizor de băuturi; creșterea categoriei în segmentul băuturilor.

25 de ani de Coca-Cola în Moldova / Sursa:Coca-Cola

Traian Nechifor, directorul de țară al „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” S.R.L., afirmă că „avem rădăcini puternice și un angajament ferm față de Republica Moldova. Împreună cu angajații, partenerii și furnizorii noștri, împreună cu membrii comunității și cu consumatorii produselor noastre, vom continua să creștem în Republica Moldova și vom adăuga noi capitole la această poveste de succes cu fiecare an care vine. După 25 de ani de activitate continuăm să optăm pentru un mediu de afaceri transparent și competitiv, în care principiile și valorile stau la baza strategiei noastre. Proiectele, inovațiile, susținerea Grupului din care facem parte și o echipă de oameni motivați constituie ingredientele de bază pentru creșterea și dezvoltarea durabilă și sustenabilă a businessului”.

Despre Coca-Cola Hellenic

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil, astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi în Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât și european). Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori.

În Republica Moldova, Sistemul este format din Coca-Cola Ucraina (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic, denumit Coca-Cola HBC Ucraina, Armenia și Moldova, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în Republica Moldova. Pentru mai multe informații legate de companie vă rugăm să vizitați site-urile www.ua.coca-colahellenic.com și www.thecoca-colacompany.com.


// console.log('no ads situation')