Dorin Chirtoacă propune ca PL, PLDM și ACUM să participe împreună la alegerile locale din toamnă

Liderul Partidului Liberal, propune ca la alegerile locale din toamnă, PL, PLDM și Blocul ACUM să participe împreună la alegerile locale din 20 octombrie. Cel puțin aceasta reflectă o postare a ex-primarului capitalei de pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„De ce această soluție din imagine?

Simplu, vorba veche este cunoscută: „Unde-i unu, nu-i putere, La nevoi și la durere. Unde-s doi (sau mai mulți), puterea crește, Și dușmanul nu sporește”, a scris Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă / Sursa:fb
Dorin Chirtoacă / Sursa:fb

Deocamdată, reprezentanții blocului ACUM și PLDM nu au comentat această propunere.

Amintim că la alegerile parlamentare din februarie, inițial, PL a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019 alături de blocul electoral „ACUM”.

Ulterior, Dorin Chirtoacă a ieșit într-o conferință de presă în care a spus că blocul ACUM și-a încălcat propriile reguli și a desemnat candidații fără participarea PL.

Blocul ACUM l-a anunțat pe Dorin Chirtoacă despre faptul că majoritatea candidaților pentru listele din blocul ACUM au fost deja aleși, cu excepția a 7 circumscripții.

Însă Mihai Ghimpu a scris că PL trebuie să participe independent la alegeri, urmare a deciziei blocului ACUM de a delega candidați pe listele blocului fără participarea PL.


Pub