(video) Conflictul transnistrean din 1992 - un război civil? Nicu Popescu, criticat după declarațiile făcute în cadrul unei conferințe de presă de la București

Mai mulți internauți, dar și oficiali au criticat o frază din discursul lui Nicu Popescu, susținut în cadrul unei conferințe de la București. Asta după ce ministrul de Externe a menționat că „conflictul din regiunea transnistreană din anul 1992 ar fi fost un război civil”.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, după ce Popescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu.

„Guvernul de la Chișinău are tot interesul să faciliteze, să ușureze viața concetățenilor, care în virtutea unui război civil din 92, trăiesc în regiunea transnistreană”, a declarat Popescu.

Deputatul ACUM și istoricul, Octavian Țîcu, s-a arătat indignat de această frază și i-a cerut lui Popescu „să-și reconsidere declarația privind „războiul civil" din R. Moldova”.

O.Țîcu / Sursa:fb

Și liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție la declarația ministrului. Ex-primarul capitalei a cerut demisia lui Nicu Popescu.

Dorin Chirtoacă / Sursa:fb

Ulterior, Nicu Popescu a ținut să vină cu un comentariu.

Nicu Popescu / Sursa:fb

Nici postarea ministrului nu s-a lăsat fără reacții critice din partea internauților.

N.Popescu / Sursa:fb


Pub