La Odesa a avut loc o reuniune a Consiliului Consultativ al EUBAM
Externe 1 iulie 2019, 22:30 | 1187

De-a lungul frontierei moldo-ucrainene s-a creat un management integrat de aplicare a legii in lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere. Despre aceasta s-a vorbit la Odesa, la cea de-a 32-a reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii Uniunii Europene de Asistenta la Frontiera in Moldova si Ucraina. ”Misiunea este un partener esential pentru autoritatile de la Chisinau si Kiev”, a subliniat ambasadorul Uniunii Europene in Republica Moldova, Peter Michalko.

Reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Ucraina a remarcat deschiderea unui punct de trecere comun.

Șeful Misiunii EUBAM a declarat că schimbul de informații dintre subdiviziunile frontierei a fost simplificat datorită deschiderii punctului de trecere comun.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko a dat asigurări că EUBAM va continua să ofere asistenţă partenerilor în implementarea controlului comun la frontieră, iar șeful Misiunii EUBAM a vorbit despre renovarea altor puncte de trecere comune moldo-ucrainene.

Aceste două puncte de trecere comune sunt renovate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de autoritățile din Republica Moldova și Ucraina.Punctul de trecere comun Palanca - Mayaki - Udobne a fost inaugurat în decembrie 2018, după un an și jumătate de renovări. Pentru construcția din temelii s-au investit 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro au venit din partea Uniunii Europene. Consiliul Consultativ al Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina se va reuni următoarea dată la Chișinău, în luna noiembrie. 

Opinia ta contează. Comentează!