Judecătorii au respins recursul avocaților, care au solicitat eliberarea lui Grigorciuc
Social 1 iulie 2019, 22:32 | 1366

Pavel Grigorciuc ramane in arest la domiciliu. Judecatoria Buiucani a respins recursul avocatilor, care au cerut eliberarea activistului civic. Instanta i-a prelungit masura de arest cu inca 30 de zile, la domiciliu. Deputatul PD Sergiu Sarbu, care il acuza pe Pavel Grigorciuc ca i-ar fi tras o palma, nu s-a prezentat la proces.

Ședința de judecată a început cu audierea angajaților localului unde în luna martie a avut loc o încăierare între activistul civic Pavel Grigorciuc și deputatul PD Sergiu Sârbu. Trei martori fie nu cunosc, fie nu-și amintesc detalii, afirmând că discuția dintre cei doi a fost una calmă, deși ar fi auzit câteva cuvinte necenzurate, rostite de Grigorciuc. În fața presei, martorii nu au scos un cuvânt.

Grigorciuc ne-a spus că mărturiile sunt dubioase.

Procurorul crede însă că declarațiile martorilor pot fi folosite drept probe.

Avocatul lui Pavel Grigorciuc a cerut ca el să fie eliberat din arest la domiciliu, invocând motive să sănătate, și a făcut trimitere la declarația privind deținuții politici, adoptată de APCE. Avocatul a pomenit și de îngrijorarea Ministerului Justiției privind aplicarea excesivă a măsurilor de detenție provizorie.

Cererea avocatului a fost respinsă.

Pavel Grigorciuc a fost reținut la sfârșitul lunii martie a acestui an și peste două luni a fost deținut la Penitenciarul 13. El este acuzat ca l-a lovit peste față pe Sârbu, după ședința noului Parlament. Activistul civic este cercetat pentru huliganism și riscă până la cinci ani de închisoare. Acum două săptămâni, el a fost transferat în arest la domiciliu. 

Opinia ta contează. Comentează!